Knižní novinky

Heryán, Ladislav

Exotovy zápisky

Nový soubor duchovních zamyšlení a krátkých příběhů Ladislava Heryána dává opět jiným způsobem nahlédnout do jeho vnímání Boha, spirituality a křesťanství. Psané Heryánovým osobitým způsobem, zalidněné svéráznými postavami z jeho okolí, plné soucitu, vhledu do potřeb současného člověka a naděje v to, že nad vším stojí Láska. Úvahy jsou doplněny biblickými úryvky a dalšími texty z autorova zápisníku, takže kniha vytváří svébytný „Exotův breviář“, který se hodí k duchovní četbě, rozjímání, jako posila i zdroj inspirace.
Ladislav Heryán je salesián, biblista, vyhledávaný duchovní doprovázející, kytarista, „pastýř undergroundu“. V Portále vyšla řada jeho úspěšných knih Exotem na této zemi, Stopařem na této zemi, Sami na této zemi a Exotova abeceda.

Aktuality

Pomozme dětem naučit se vyšší psychické odolnosti s knihou Tohle zvládnu!

V čem vidí odolné děti svět jinak než ty, které odolné nejsou? Dají se definovat faktory, zvyšující psychickou odolnost? Lze najít účinné strategie na její posílení? Autorky, uznávané psycholožky, tak činí zábavnou formou s cílem posílit u dětí zvládání stresu, překonávání překážek a rozvíjení se pomocí výzev.

Kupujte knihy za poukázky v našich knihkupectvích

V našich pražských knihkupectvích v Klapkově a Jindřišské můžete platit za knihy i dárkovými poukazy.

Rádce a pomocník pro dospělé děti emočně nezralých rodičů

Emočně nezralí rodiče postrádají emoční vnímavost, nutnou k tomu, aby dokázali uspokojit citové potřeby svých dětí. Výsledkem je emoční zanedbávání, jev, který je stejně skutečný jako fyzická deprivace.

Exotovy zápisky aneb breviář Ladislava Heryána

Nový soubor krátkých duchovních zamyšlení Ladislava Heryána dává opět nahlédnout do jeho vnímání Boha, spirituality a křesťanství.

Kniha Jak si lidé hrají patří mezi Klasiky. Proč by vám doma neměla chybět?

V knize Jak si lidé hrají zakladatel transakční analýzy Eric Berne mistrně popisuje, jak v nás mix dětí, dospělých a rodičů probouzí touhu hrát hry – tedy manipulovat druhými, vyměňovat si s nimi pomyslná pohlazení, hádat se s nimi, být jim oběťmi a spasiteli –, a to za pomoci mnoha schémat a přehledů, takže se z až příliš lidského hemžení stává systematická věda.

Lavina knih již brzy ve Vaší knihovně

Ediční plán si můžete prolistovat nebo stáhnout jako PDF soubor. Také si můžete prohlédnout novinky pouze v oblasti, která vás zajímá.

Prozkoumejte zásadní a 90 let nepublikované dílo C. G. Junga

ČERVENÁ KNIHA poskytuje unikátní pohled na původ jeho psychologických teorii. 

Znalci ji nazývají klíčem Jungova díla. 

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru